De podcast rondom alles wat de geekculture omvat.

De podcast rondom alles wat de geekculture omvat.

24-07-2017

Geekers op je Speakers 061 - Spider-Man: Homecoming Spoilercast

Geekers op je Speakers 061 - Spider-Man: Homecoming Spoilercast

Spoiler-man, spoiler-man, kom maar op met die spoilers dan... Nu Gert-Jan nog altijd met zomerreces is, grijpen Roderick en Kenny de kans om het uitgebreid over Spider-Man: Homecoming te hebben. Een van de leukste Marvelfilms tot nu toe, niet in de laatste plaats omdat hij eens niet het template volgt van epische superheldenfilm, maar meer weg heeft van een John Hughes comedy à la Ferris Bueller's Day Off.

Deelnemers: Roderick Leeuwenhart en Kenny Rubenis

Topics: Spider-Man: Homecoming, hoe gaaf Michael Keaton is

Download

bestand: MP3 - grootte: 57,71MB - lengte: 41:53 min. (192 kbps 44100 Hz)
05-07-2017

Geekers op je Speakers 060 - Mijn Vriend Spider-Man

Geekers op je Speakers 060 - Mijn Vriend Spider-Man

Terug in de uitzending is onze vriend Michael Minneboo, met zijn nieuwe boek Mijn Vriend Spider-Man. Een tragikomisch, autobiografisch relaas over hoe hij opgroeide met Spider-Man als rolmodel en hoe hij zijn leven als fan vorm heeft gegeven. Bovendien zag Michael Homecoming al, maar omdat niemand van ons dat ook heeft gezien, hebben we het er niet over. Gewoon niet.

Deelnemers: Gert-Jan van Oosten, Roderick Leeuwenhart, Kenny Rubenis en Michael Minneboo

Topics: Spider-Man, Mijn Vriend Spider-Man, Spidey, Spider-Minneboo, Inhumans, onvoorbedacht zomerreces, Doctor Octopus, Green Goblin, Hobgoblin, Grey Goblin, Norman "ik zit overal achter" Osborn, Supergirl

Download

bestand: MP3 - grootte: 38,26MB - lengte: 55:28 min. (96 kbps 22050 Hz)
27-05-2017

Geekers op je Speakers 058 - Manga van Hanabi

Geekers op je Speakers 058 - Manga van Hanabi

Op Anime 2017 in Den Haag lanceert het nieuwe Hanabi Publishers (van onze eigen Roderick!) twee Nederlandse manga: RunRun En Wilde Haren. We hebben de makers daarvan in de uitzending. Johan Neefjes vertelt over de talloze verwijzingen en injokes in zijn Tarantino-achtige verhaal, Elsje Bakker hoe ze het liefst strakjes in brand gestoken wordt. Wacht, en ook over haar slice-of-life comedy natuurlijk! Lees meer over deze manga op www.hanabipublishers.nl (maar pas op dat je niet wordt gegrepen door de weerwalvis.)

Deelnemers: Roderick Leeuwenhart, Kenny Rubenis, Elsje Bakker, Johan Neefjes en de weerwalvis

Download

bestand: MP3 - grootte: 30,43MB - lengte: 43:44 min. (96 kbps 22050 Hz)
08-05-2017

Geekers op je Speakers 057 - Kuis je woorden, drekzwijn!

Geekers op je Speakers 057 - Kuis je woorden, drekzwijn!

Dus! In deze lafhartige podcastaflevering praten de snode rekels Gert-Jan, Kenny en Roderick over hoe Captain America een symbool van onverlaten is geworden. Hoe Darkwing Duck de linke loetje uithangt. En bovenal hoeveel blaadjes er aan een aardbeienkroontje zit. Grijp ze bij de sidderbalen, schobbejak! Nimmerfijn! Drekzwijn!

Deelnemers: Gert-Jan van Oosten, Roderick Leeuwenhart en Kenny Rubenis

Download

bestand: MP3 - grootte: 32,83MB - lengte: 47:14 min. (96 kbps 22050 Hz)
30-04-2017

Geekers op je Speakers 056 - Prijswinnend

Geekers op je Speakers 056 - Prijswinnend

Wat te doen als een van je hosts ineens de gast wordt? Gert-Jan is er helemaal confuus van. Nadat Roderick de Harland Awards van dit jaar won met een sciencefictionverhaal, is hij flink naast zijn schoenen gaan lopen. "Sterrenlichaam", heette het award-winning verhaal. Hij had het beter "Sterallures" kunnen noemen! Later deze aflevering vergelijken we onze filmlijstjes met favorieten en leren we de verloren, geheime jeugdklassieker van Kenny. Pak je mondharmonica en ga mee het wilde westen in!

Deelnemers: Gert-Jan van Oosten, Kenny Rubenis en speciale gast Roderick Leeuwenhart

Download

bestand: MP3 - grootte: 40,65MB - lengte: 58:37 min. (96 kbps 22050 Hz)
09-04-2017

Geekers op je Speakers 055 - Clown Bassie's Big Blow-Out

Geekers op je Speakers 055 - Clown Bassie's Big Blow-Out

We waren écht van plan een leuke podcast over geekonderwerpen te maken, maar clown Bassie forceerde zich in het gesprek. Dat vraagt om onze lompste en leukste Bassieverhalen. Mimimimimimimi! Gert-Jan probeert het nog in goede banen te leiden door Roderick over de Nintendo Switch en de nieuwe Zelda te laten praten... maar er is geen houden aan. Clown Bassie is niet te onderdrukken. Bespreken we ook nog de nieuwe trailer van IT, enfin, je snapt al hoe dat afloopt.

Deelnemers: Gert-Jan van Oosten, Roderick Leeuwenhart en Kenny Rubenis

Download

bestand: MP3 - grootte: 29,83MB - lengte: 42:51 min. (96 kbps 22050 Hz)
19-03-2017

Geekers op je Speakers 054 - De Terugkeer van de Wespendief

Geekers op je Speakers 054 - De Terugkeer van de Wespendief

We hebben een oepsie gemaakt. Neem je een hele podcast op met striptekenheldin Aimée de Jongh, gaat er iets mis in de techniek. Totale paniek. Tien minuten konden we redden, de rest ging roemloos ten onder. Maar wát een tien minuten zijn het geworden. Gert-Jan presenteert de sterren van de hemel, Aimée dropt insights over de verfilming van haar graphic novel De Terugkeer van de Wespendief. En Kenny? Die geniet met volle teugen.

Deelnemers: Gert-Jan van Oosten, Kenny Rubenis en Aimée de Jongh

Download

bestand: MP3 - grootte: 18,39MB - lengte: 26:12 min. (96 kbps 22050 Hz)
08-03-2017

Geekers op je Speakers 053 - A Series Of Unfortunate Podcasts

Geekers op je Speakers 053 - A Series Of Unfortunate Podcasts

Podcast. In dit geval betekent dat woord een collectie stemmen die iets proberen te bespreken dat liever onbesproken blijft. Een nieuwe Netflix-serie bijvoorbeeld, over een drietal wezen en een wanstaltige oom in vermomming. En nog een vermomming. En nog een. De stemmen zijn het erover eens dat Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events een fijne aanwinst is in hun leven, maar had het aan het licht moeten komen? Waarschijnlijk niet. Kijk weg, iedereen, kijk weg.

Deelnemers: Gert-Jan van Oosten, Roderick Leeuwenhart, Kenny Rubenis en Jasper Polane

Download

bestand: MP3 - grootte: 30,59MB - lengte: 43:58 min. (96 kbps 22050 Hz)
20-02-2017

Geekers op je Speakers 052 - Yaycon 2017 livecast!

Geekers op je Speakers 052 - Yaycon 2017 livecast!

We zijn terug op het supergezellige en inclusieve Yaycon in het Icoontheater in Amersfoort voor een nieuwe livecast, voor een live publiek en met live gasten! Het geeken begint aanvankelijk rustig met gesprekken over Duitse weerwolven, de nieuwe Dutch Manga Awards en The Lego Batman Movie. De sfeer wordt echter grimmig zodra Roderick verklaart op de Nintendo Switch Zelda te hebben gespeeld. Jaloezie steekt de kop op. Er worden flesjes vanuit het publiek geworpen. Mensen roepen. Ze zijn boos. Dit escaleert.

Deelnemers: Roderick Leeuwenhart, Kenny Rubenis, Anne Delseit, Marissa Delbressine en Tamara van Staalduinen

Download

bestand: MP3 - grootte: 31,77MB - lengte: 45:42 min. (96 kbps 22050 Hz)
09-02-2017

Geekers op je Speakers 051 - Superbowltrrrrrrrailers!

Geekers op je Speakers 051 - Superbowltrrrrrrrailers!

Het Amerikaanse sportfestijn Superbowl staat altijd garant voor nieuwe trailers van geekfilms en -series waar we reikhalzend naar uitkijken. John Wick 2! Ghost in the Shell! Pirates of the Caribbean! Stranger Things, seizoen 2! En... Transformers: The Last Knight? Snel even wegspoelen met Baywatch. Some people need, to help somebody! [slow-motion sprint over het strand]

Deelnemers: Gert-Jan van Oosten, Roderick Leeuwenhart en Kenny Rubenis

Download

bestand: MP3 - grootte: 36,71MB - lengte: 52:53 min. (96 kbps 22050 Hz)
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Welkom bij Geekers op je Speakers, een maandelijkse podcast rondom alles wat de geekculture omvat.

Elke aflevering praten Roderick Leeuwenhart (oprichter van Uitgeverij Leeuwenhart en schrijver van o.a. Pindakaas & Sushi), Kenny Rubenis (striptekenaar van Dating met Geeks) en Gert-Jan van Oosten (eerder bekend als podcaster van Geekstijl) je bij over alles wat er zich afspeelt op het gebied van boeken, strips, games, anime, films, series en evenementen...